O nás

Vestfrost od svého vzniku sledoval jediný cíl:

vyvíjet a vyrábět spotřebiče, jež splňují nejvyšší očekávání našich zákazníků.Přes 60 let zkušeností na trhu je zárukou nejvyšší jakosti, snadného používání a velmi nízké poruchovosti našich výrobků.

Výrobky Vestfrost slouží našim zákazníkům řadu let.
Nic nás nemotivuje víc, než spokojenost našich zákazníků, která je hnacím motorem našich technologických pokroků, vývoje inovativních řešení a vzniku nových spotřebičů.


Historie Vestfrost.
Všechno to začalo v roce 1963.

1963

Založení společnosti

Arne Højvig dne 21. března založil Vestfrost. Vestfrost vzniká jako nástupce firmy Artik, jež vyráběla domácí mrazničky.

1970

Společnost navyšuje výrobní kapacity

Kvůli neustále rostoucí poptávce po chladničkách a mrazničkách Vestfrost je v lednu zaveden dvousměnný systém.

1973

Spolupráce se značkou Electrolux

Švédská firma Electrolux získává 50 % akcií Vestfrost. Začíná období plodné spolupráce mezi oběma společnostmi.

1981

Optimalizace výroby

Se zvyšováním výroby představujeme několik vylepšení. Výroba se rozděluje na tři oddělené řady: pultové mrazničky, chladničky a tepelná čerpadla.

1992

Otevření nového výrobního závodu

Z výrobní linky v nové továrně sjíždí první mraznička.

2006

Partnerství s firmou Vestel

Vestfrost vstupuje do strategického partnerství s firmou Vestel, jedním z největších evropských výrobců elektroniky a domácích spotřebičů.

2007

Rozvoj společnosti

Aby společnost dostála rostoucí a rozšiřující se poptávce, rozděluje se na tato oddělení: Vestfrost, jež dodává výrobky soukromým domácnostem, a Vestfrost Solutions, zaměřená na komerční trh.

2008

Rozvoj sortimentu

Vestel, jeden z největších výrobců domácích spotřebičů a elektroniky, získává práva na značku Vestfrost. Společnost akvizicí posiluje a rozšiřuje portfolio výrobků značky Vestfrost o další kategorie: trouby, sporáky, varné desky, pračky a myčky nádobí.

2009

První automatická pračka

Pro dánský trh je navržena, vyvinuta a vyrobena první pračka. Vynikající parametry, kvalita a snadné používání jsou pro Vestfrost nesmírně důležité.

2014

Vestfrost udává nové trendy

Vestfrost se znovu ujímá vedení na trhu, kde svým chladičem vín FZ 414W udává nový standard spotřeby energie v energetické třídě A+. O rok později je na dánský trh uvedena pračka na 8 kg prádla se systémem PyroJet a bezkonkurenční energetickou třídou A+++ -70 %.

2016

Expanze na skandinávské trhy

Výrobky Vestfrost jsou opět skladem v Norsku, Švédsku a Finsku.

2017

Představení značky na polském trhu

Výrobky Vestfrost se na základě spolupráce s firmou Vestel Poland představují na polském trhu.


Historie značky Vestfrost

Vestfrost je dánská značka, spotřebitelům známá především jako výrobce špičkových chladicích systémů a kvalitních vinoték. Spotřebiče značky Vestfrost mají určité společné rysy: minimalistický design, inovativní technologie a praktické funkce šité na míru moderním spotřebitelům.

Fúze se společností Vestel v roce 2008 byla milníkem v rozvoji firmy. Připravila dánské značce půdu a dovolila jí rozšířit svůj sortiment o další kategorie: kuchyňské trouby, sporáky, varné desky, pračky a myčky nádobí. Vestel, obr v segmentu domácích spotřebičů, dává značce Vestfrost přístup k výrobním prostředkům a technickým zařízením, jež zaručují neustálý rozvoj značky Vestfrost a možnost dalšího rozšiřování jejího sortimentu. Rozšířená nabídka přináší výhody v podobě expanze značky na nové trhy. Výrobky Vestfrost jsou od roku 2016 k dostání nejen v Dánsku, ale též ve Finsku, Švédsku a Norsku, a o rok později se značka vrátila do Polska.

Jednotlivé produktové řady značky Vestfrost jsou navrženy pro maximální uživatelský komfort, vyznačují se vysoce kvalitními materiály a jednoduchým používáním. Spotřebiče řady Retro se vyznačují sofistikovanými designovými detaily: stylizovanými madly, aerodynamickými tvary a živými barvami. Modely vinoték se sice liší designem a zpracováním, ale všechny jsou vybaveny pokrokovými technologiemi, jež splňují potřeby i těch nejnáročnějších zákazníků. Na druhou stranu nejdůležitější stránkou vestavěných spotřebičů je jejich vnitřek, tedy uspořádání polic a další prvky uvnitř spotřebiče, jež usnadňují jeho používání.